Hava, su ve toprak… Bize hayat veren üç temel unsur…
Fakat insanoğlu, dünya üzerinde nefes alır, beslenir ve hızla çoğalırken, kendi yaşam kaynaklarını her geçen gün biraz daha tehdit ediyor. Oysa doğayla insanın uyum içinde yaşamasının bir yolu var.
Dünya üzerinde giderek artan insan nüfusuyla birlikte, havayı, suyu ve toprağı kirlenmekten, tarımsal ürünleri hastalık ve zararlıların etkisinden kurtaracak yöntemlere duyulan ihtiyaç, her geçen gün biraz daha artmaktadır. Doğayla uyum içinde, ona zarar vermeden verimli tarımsal ürün elde etme yöntemleri, genel anlamda “organik tarım” olarak adlandırılır.
Bir tarımsal ürünün organik olup olmadığı, hangi koşullarda üretildiğine bağlıdır. Yüksek rakımlı bölgelerde, nüfusun seyrekleşmesiyle birlikte, organik tarım için daha uygun bir ortam oluştuğu, bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Fakat bunun için tek kıstas, uygun ortamın sağlanması değildir. Organik tarım, aynı zamanda yüksek bir teknolojiyi de gerektirir.
Dünyada %90 oranında gelişmekte olan ülkeler tarafından üretilen organik tarım ürünlerinin önemli bir bölümü, gelişmiş ülkelere ihraç edilmektedir. Bu nedenle, gerek ortam koşulları, gerekse teknoloji açısından, söz konusu üretimlerin standartlara uygun olup olmadığı, bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmektedir.
Türkiye’de organik tarıma dayalı üretim, son yıllarda kayda değer bir artış göstermiş de olsa, yine de henüz ülke potansiyelinin çok altındadır. Bu durumda, gelişmekte olan ülkeler arasında tercih edilemeyişimizin de payı vardır.
Saklı Bahçe Tarım, bu alandaki 15 yıllık tecrübesi, uzman kadrosu ve sahip olduğu modern teknolojiyle, organik tarımın ülkemizdeki gelişimine ivme kazandırma amacını taşımaktadır. Niğde/Ulukışla mevkiinde, 1730 rakımda bulunan 1930 dekar alan üzerinde üretim gerçekleştiren Saklı Bahçe Tarım, yüksek oksijen düzeyine sahip olan steril ortamı, diğer tarım bölgelerinden uzakta, “kapalı sistem” içinde bulunması ve kendi arazisinden çıkan kaynak suyunu kullanıyor oluşu ile ülke içinde alternatifsizdir. Avrupa standartlarında, saf organik tarım üretiminin gerçekleştirildiği bahçesinde, şuan elma, kiraz ve vişne üretimi yapılmaktadır. 5000 ton kapasiteli soğuk hava deposunda korunan bu meyveler, son teknolojiyle, el değmeden paketlenmektedir. 6210 tonu elma, 1200 tonu kiraz, 250 tonu vişne olmak üzere, toplamda yıllık 7660 ton yaş meyve ihracatı gerçekleştiren firmanın, ülkenin meyve ihracatındaki payı %3’ü bulmaktadır.
MODERN TARIM İLE SAĞLIĞIMIZA VE GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPIYORUZ.
HAVA, SU VE TOPRAK, HAYAT DEMEKTİR.